CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, April 5, 2009

malam mesra

slm

malam smlm terjadilah malam mesra seperti yang diplan oleh ajk2nye.

aku ni menjadi ajk makanan and ditolong oleh sorang staff aku, kak siti. budget 150org, n aku lebihkan 2x ganda dari cost 150org tu.

dan terdapat soalan2 dan permintaan dari penyelaras malam tersebut yang membuat aku hangin satu badan

1. jam dan pukul 7mlm, tetamu dah datang. penyelaras tu buat pertanyaan merangkap permintaan
"sempat tak masak nasi lagi ni? macam ramai pula yang datang"
pakcik usin oi...ko ingat dapur kami tu 24jam ke? shift ptg pn blk pkul 6ptg td...haih...

orang yang sama

"boleh x u fikirkan cara macamane nk buat makanan yang satu bekas ni di divide dua..means kedua-dua buffet line dapat makanan yang sama?"
yang tu aku nk pikirkan utk die. dah ko bwk sate tu satu bekas, cukup untuk akunye family 6orang makan...nk devide 2 lg? aku dh maki berbakul2 dlm ati aku dh ni...tahun dpn nk pencen pn still akai singkat. then aku pn wat la tindakan...

1 x bekas nasi impit
1 x bekas sate

aku jadikan

1 x bekas separuh sate, separuh nasi impit = diletakkan kt buffet 1
1 x bekas separuh sate, separuh nasi impit = diletakkan kt buffet 2

then die dtg kat aku

"boleh ke buat mcm ni?" aku jawab..."chief ade idea lain? bekas lain pn xde! ape plak xblehnye, bukan berkuah...kan 2-2 kering ni?" aku dh meninggikan sedikit sore. then die jawab "okey lah macam ni" then blah.

2. makan mlm pn start, mcm pirana menyerang manusia. xde manners lgsg. beratur pn x. yang bebudak siap amik pinggan kertas tu 2-3 keping sorang. last2 xcukup pinggan. aku pn runner g kitchen amik tapau box...bleh plak staf aku, kak siti ni nak folow. klo die folo sape nk monitor buffet line (aceli, die takut nk handle sorang2...tu yang die kate die nak lari) tua-tua pn pangai cam bebudak!

3. kebetulan time aku amik tapau box kt kitchen, sorang penyelaras ni try call hanset 012 ku (luckily, hanset tu mmg sengaje aku tinggal kt umah + mmg no 012 tu lah aku bagi kt hospital padahal no 019 yang aku slalu pkai)
sebab : mintak buat air lebih!
hoi, mkcik...ko ingat aku ni kederat kuat ke nk mengangkat ayor dr aras satu ni nek ke dewan tuh? akai ada ka?

dh la lucky draw no aku x naik, time penghargaan pn...UNIT SAJIAN yang bertungkus lumus memasak...sikit pn x mention! hek eleh!

2 comments :

  1. ehh..ehh..bace punye bace, tergerak ati nak tanye..awak keje kat bahagian diet n katering hospital ye?? kite dulu praktikal kat kitchen hospital gak..kat hosp seremban..;p

    ReplyDelete
  2. nad nazira
    tahun bila ya buat praktikal kt hospital seremban? kenal kak ros (catering officer) x?

    ReplyDelete

time kaseh lh sebab mengomen..tp jgn la mengondem yek!